L-am creat in 2007 şi a facut obiectul unei sectiuni a proiectului de masterat din cadrul Catedrei de design de la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti fiind prezentat Primăriei municipiului Piteşti ca propunere pentru simbolul oraşului. Realizarea sa constituie efortul unei documentări aprofundate care evaluează laleaua în contextul legăturii ei cu zona si gradul de recunoaştere a locuitorilor.
Practic s-a realizat o statistică a tuturor valorilor care au relevanţă în percepţia opiniei publice piteştene şi a legăturii acesteia cu emblema actuală a municipiului înainte de a se crea efectiv acest concept grafic. Ca o curiozitate, in ocumentatia realizata in vederea realizarii acestui proiect culoarea violet a fost nominalizata de 90% din subiectii chestionati ca fiind in legatura cu municipiul Pitesti. Ea este preferata atat de barbati cat si de femei si poarta simbolul lui Nicolae Dobrin si a echipei de fotbal F.C.Arges chiar daca are un background de cateva decenii. Atestarea documentara a Pitestiului de la 20 mai 1388 nu s-a regasit decat in optiunile a 2% dintre subiectii chestionati, iar laleaua a devenit simbol pe emblema heraldica a municipiului alaturi de frunza de stejar (Padurea Trivale) si vulturul (Simbol imprumutat de la vechea sigla a orasului din perioada interbelica). O alta curiozitate este prezenta Caduceului (cei doi serpi incolaciti de sub simbolul vulturului aflat in stanga stemei orasului). În Antichitate a fost un simbol astrologic al comerţului, şi este asociat cu zeul grec Hermes, mesagerul zeilor, cel care îi conducea pe morţi spre Hades şi era protectorul comercianţilor şi hoţilor. Propunerea de schimbare a stemei orasului a facut obiectul unui demers realizat de Universitatea Nationala de Arte cu intentia de a determina autoritatile centrale sa nlocuiasca stemele localitatilor pentru ca ele sa reprezinte mai bine realitatile si istoricul locurilor pe care le reprezinta. Eu am realizat proiectul pentru municipiul Pitesti. In anul 2008 s-a aflat inscriptionat pe tricourile a 5000 de tineri cu ocazia Simfoniei lalelelor pentru omologarea unui record in Guiness Book.
În acest moment el se află înregistrat la OSIM ca fiind simbolul oficial al Simfoniei lalelelor din municipiul Piteşti şi este deţinut de Primărie.